Badem sütü

mindalnoe_moloko_yshhlj-3
Badem sütü vejetaryen ve veganların vazgeçilmez içeceğidir. Bol vitamin ve mineraller, özellikle B, E vitaminleri, kalsiyum, potasyum, fosfor, bakır, demir içerir. Güçlü antioksidan ve faydalı mikroelementlerle dolu. Laktoz ve kolesterol içermez. Ballı badem sütü soğuk algınlığa, astım, uykusuzluk, zihinsel yorgunluk, anemi için yararlıdır.

Malzemeler:
Önceden ıslatılmış 1 su bardağı çiğ badem
2-3 bardak su
1 çay kaşığı bal

Yapılışı:
Geceden bademleri ıslatın. Bademleri ve suyu yüksek devirli blendere koyup, kıvamı pürüzsüz ve beyaz olana kadar blenderi çalıştırın. Ardından tülbentten süzüp sıkın. Ben badem sütünü tatlandırmayı sevdim için bal ekliyorum. Bala alerjiniz varsa eklemeyebilirsiniz. Süzülen badem sütüne 1 tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın. Badem sütünüz hazır. Cam kavanoza koyup 36 saat buzdolabında saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce çalkalayın. Badem sütünün nötr bir tadı vardır. İçine kakao ekleyerek kakaolu süt yapılabilir. Tatlandırmak isterseniz tarçın, kakule eklenebilir.
Tülbentte kalan bademleri kurabiye, kek ve diğer tatlılarda kullanabilirsiniz.
Badem sütü çok lezzetli ve sağlıklı bir içecek. Sabah içilen badem sütü tüm gün boyunca size enerji ve iyi bir ruh haliyle doldurur. Tarifi basit ve kolay hazırlanıyor. Sonuç tüm beklentilerinizi aşacaktır!

Sağlıklı kalma dileğiyle 🙂

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s