Hindistan Yoga Turu / ЙОГА ТУР В СЕВЕРНУЮ ИНДИЮ 2022

Rotamız: İstanbul – Delhi – Jaipur – Abhaneri – Fatehpur Sikri – Agra – Jansi – Orchha – Khajuraho – Varanasi – Delhi – İstanbul

Bu heyecan verici program Kuzey Hindistan’ın en iyisini görmenizi sağlayacaktır. Eski Delhi’deki Babür ihtişamından Yeni Delhi’deki İngilizlerin bıraktığı izler, birkaç yüzyıl boyunca büyük hükümdarların döneminde emdiği farklı kültürlerin birliğidir.
Jaipur, görkemli saraylarında harika bir yaşam tarzı sunan Rajput’ların zamanlarını yeniden canlandırıyor. Sanat, el sanatları ve müzik konusundaki himayelerini ana mesleği ve ortaçağ şövalyelik ve cesaret kavramlarını kaleler, saraylar, gelenekler ve efsaneler gibi anıtlarında yaptılar.
Agra, İmparator Shah Jahan’ın kraliçesine olan sevgisini ölümsüzleştiren ünlü Tac Mahal kentidir. Altın Üçgen’den geçtikten sonra, dünya çapında Kama Sutra tapınak kompleksi olarak bilinen bin yıllık Khajuraho tapınak kompleksini ziyaret ederek yolculuğumuza devam edeceğiz. Küçük bir yerleşim yerinde, şehir hayatından uzakta bir ortaçağ atmosferinde kendinizi bulacaksınız. Orcha ve Gvalior’a gideceğiz. Varanasi şehrine trenle gideceğiz, Varanasi – “Ebedi Şehir” 2000 yılı aşkın bir süredir medeniyet ve bilim merkezi olarak hizmet vermiştir.
Bu program boyunca heyecan verici bir yolculuktan sonra, Hindistan’ın gerçek güzelliği size unutulmaz bir izlenim bırakacak.
Bu seferki turumuz çok renkli olacak, Hindistan’ın tadını doya doya yaşayacağız, Navaratri bayramını yaşayacağız, alış verişin keyfini çıkaracağız.
 
TUR PROGRAMI :
 
25 EYLÜL
GÜN 1. İSTANBUL – DELHİ uçuşu

26 EYLÜL
GÜN 2. DELHİ
Havalimanında karşılama ve otele transfer.
Kahvaltı. Otelde yerleşme.
Beşinci Moğol imparatoru Şah Jihan tarafından yaptırılan Eski Delhi adlı 17. yüzyıl kenti izlenimine sahip olacaksınız. Kızıl Kale ve Jama Mescidi camisi (25 bin kişinin aynı anda dua edebileceği Hindistan’daki en büyük cami) tarafından geçen Eski Delhi’yi gezip görmek. Rehberimiz size Hindistan’ın ve ulusal kahraman Mahatma Gandhi’nin bağımsızlığının öyküsünü anlatacak. Yerel halkın kültürel ve dini yaşamını ile tanışacağınız Birla tapınağını ziyaret edeceğiz. Katolik Kilisesi’ni geçtikten sonra, unutulmaz izlenimler alacağınız Sih tapınağını – Gurudwara’yı ziyaret edeceğiz. Saat 14.00-14.30 gibi öğle yemeği, programın sonunda, Hindistan felsefesini anlatan bir lazer şovu (Sahaj Anand su şovu) ile inanılmaz güzel tapınak kompleksi Akshardham’ı ziyaret edeceğiz. Kompleks, dünyanın en büyük Hindu tapınağı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi (2005 yılında inşa edildi). Ön tarafın yapıldığı pembe taş, Tanrı’nın sevgisini ve içindeki beyaz mermeri sembolize eder – mutlak saflık ve huzur. Otelde geceleme.
 
27 EYLÜL
GÜN 3. JAİPUR
Jaipur, düzenli dikdörtgen planlı ilk Hindistan şehridir. Yapımında kullanılan taşın sıradışı pembe rengi nedeniyle adlandırılan pembe şehir, 1727 yılında devletin yeni başkenti olarak Maharaja Dhundhara Sawai Jai Singh II tarafından kuruldu. Şimdi Hindistan’ın bu bölümünü 1000 yıldan daha fazla kontrol eden bir grup askeri klanın (Rajputs) doğduğu Rajasthan eyaletinin başkentidir. Genç Bengalli mimar Vidhiadhara Bhattacharya’nın projesi, çeyreklerin dikdörtgen düzenini içeren antik Hint mimarisinin kanonlarına uygun olarak geliştirildi. Şehri, düşman birliklerinden ve vahşi hayvanlardan koruyan bir duvarla çevrili olan tüm Jaipur, dokuz dikdörtgen sektöre bölünmüştür. Şehir, renkli çarşılarıyla sizi hayrete düşürecek. Şehir kuyumculuk ve tekstil işleriyle ünlüdür.
Kahvaltının ardından, Rajputs’ın eski başkenti Jaipur’un eteklerine – Ambere gideceğiz. Filler veya bir jeep üzerinde Amber Kalesi’ne tırmalanacağız. Ardından Şehir Sarayını (Rajput hanedanının temsilcilerinin yaşadığı) ziyaret eden bir pembe şehir turu ve 1728’de Maharajas tarafından inşa edilen muhteşem bir astronomik gözlemevi olan Jantar Mantar yaşıyor. Doğal formda farklı taş türleriyle tanışacağınız bir mücevher fabrikasını ve kesim işlemlerini ve tekstil fabrikasını ziyaret ederek, fotoğraf çekimi için saree giyebileceğiz. 14.00-14.30 saatlerinde öğle yemeğinde bir gezi turu sırasında yapay bir gölün sularına batmış olan sarayı göreceksiniz – Jal Mahal, Rüzgarlar Sarayı – Hawa Mahal ve Elbert Salonu. Akşamları, 1985 yılında akşam hizmetine katılımla birlikte mermerden inşa edilen Lakshmi Narayan tapınağını ziyaret edeceğiz. Ayrıca Jagat Joshi Tapınağı, Hanuman Harm Hole’yi ziyaret edeceğiz. Otelde geceleme.
Ek ödeme ile – Yerel dansın ve eğlencenin tadını çıkarabileceğiniz etnik Choky Dhani köyüne bir gezi.

28 – 29 EYLÜL
GÜN 4 ve 5.  Jaipur – Galtaji – Abhaneri – Fatehpur Sikri – Agra (235 km – 4 saat)
Sabah yogası ve kahvaltısından sonra 08.30-09.00 Agra’ya transfer. Yoldayken Abkhaneri’yi ziyaret edeceğiz. 9. yüzyılda dünyanın en derin ve en eski basamağının inşa edildiği yer (Chand Baori). Öğleden sonra 12.30-13.00 saatlerinde, 16. yüzyılda İmparator Akbar’ın yaptırdığı Fatehpur Sikri’yi ziyaret edeceğiz. Şehir inşaatın bitiminden önce terk edildi ve şimdi tam olarak 300 yıldan daha eski olduğu gibi kaldı. Şehrin yaşam alanları ve camileri var, bu şehir kurulduğu sırada Londra’dan daha büyüktü.
Agra’ya varış, otelde konaklama ve dinlenme. Alışveriş. Otelde geceleme.

30 EYLÜL
GÜN 5. AGRA
Sabah yogası ve kahvaltı. 08.00-08.30 saatleri arasında Taj Mahal’i ziyaret edeceğiz (cuma günleri kapalı). Taj Mahal’ın İnşaatı 22 yıl sürdü ve 20.000 kişi tarafından yapıldı, 200 mil boyunca beyaz mermer çıkarıldı ve 1.000 fil ordusu tarafından şantiyeye gönderildi. Moğol İmparatoru Şah Jahan tarafından 17. yüzyılın ortalarında eşi Mumtaz Mahal’a sevginin bir işareti olarak inşa edilen Taj Mahal, haklı olarak dünyanın 7 harikasından biridir. Bu mimari şaheser sizi büyüleyecek.
Moğol imparatorlarının 300 yılı aşkın bir süredir ikamet ve savunma yapısı olan güzel bir mimari anıt olan Kırmızı Kale Agra’yı ziyaret edeceğiz.
Sıradan bir tuğla kalesiydi. 400 yıl sonra Delhi Saltanatının ilk hükümdarı Sikandar Lodi, Agra’ya taşındı ve onu bu kaleden yönetti. Daha sonra, kale Moğollara ve Büyük Akbar’a gitti, eski kaleyi yıktı ve yeni bir kale inşa etmeye başladı. Burada Büyük Moğolların dört neslinin hikayesi, acımasız savaşların, çarpıcı aşkın, iktidar mücadelesinin ve büyük İmparatorluğun çöküşünün hikayesi var. Mermer taşlarının karmaşık işçiliği ile tanıyacağınız mermer fabrikasını ziyaret edeceğiz. 14.00 – 14.30 saatinde öğle yemeği.
Ayrıca, Hindistan’ın en ünlü ve saygın Müslüman yöneticilerinden biri olan bilim ve sanatın patronu Büyük Akbar Türbesi’ni ziyaret edeceğiz. Babür döneminin mimari şaheseridir. Agra ve Itmad-ud-Daula şehrinin Sikandra, Babür mimarisi “Küçük Taj” için bir anıt olan yerlere gideceğiz.
Ek ödeme ile – Akşam şovu Mohabbatte Taj, İmparator Shajahan ve sevgili karısı Mumtaz Mahal’ın romantik aşk hikayesini anlatıyor.
 
1 EKİM
GÜN 6 – AGRA (Tren) Orchha (200 km – 4,5 saat)
Sabah yogası ve kahvaltıdan sonra sabahın erken saatlerind Jnasi’ye hareket etmek için tren istasyonuna transfer. Orchha 5.000 nüfusa sahip küçük bir kasaba, burası sanki 16. yüzyılda kaybolmuş gibi ve sanki zaman hala duruyormuş gibi görünüyor. Betwa nehrinin kıyısında bulunan bu bölge, Bundelhand bölgesinin başkentiydi. Saraylar etkileyici ve mükemmel bir şekilde korunmuş. Orchha ayrıca 17. yüzyıla kadar uzanan çok sayıda görkemli tapınağa sahiptir. Hala aktifler ve binlerce kişiler tarafından düzenli olarak ziyaret ediliyorlar. 14.00 – 14.30 saat arası öğle yemeği Orchha’ya varışta – otelde check-in. Otelde geceleme.
 
2 – 3 EKİM
GÜN 7 ve 8.  Orchha / Khajuraho (180 km – 4,5 saat)
Sabah yogası ve kahvaltıdan sonra Orchha kasabasında gezi. Orchi’yi ziyaret ettikten sonra Khajuraho’ya transfer. Khajuraho’ya vardığınızda otelde geceleme.
 
4 EKİM
GÜN 9.  Khajuraho
Sabah yogası ve kahvaltıdan sonra 07:30-08:00’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Khajuraho tapınaklarına gideceğiz. Şehir, 950-1050 yılları arasında Chandela hanedanının başkentiydi. Khajuraho, Kuzey Hindistan tipinde geniş bir tapınak kompleksidir, başlangıçta kompleksin 85 tapınağı vardı ve bugün yaklaşık 22 tapınak kaldı. Bu tapınaklar, Kama Sutras’tan sahneleri gösteren zarif heykelleriyle ve aynı zamanda inanılmaz sayıda hayvan, savaş sahnesi, güzel perilerin imgeleriyle ve aşk çiftleriyle doludur. Matangeshvara tapınağında ilahi hizmetlerin hala değişmemiş bin yıllık geleneğe göre yapıldığı belirtilmelidir. Kama Sutra ile ilgili kitap / şekil / kart alımı için küçük bir durak. 12.00-12.30 saatinde öğle yemeği.
Turdan sonra Jansi’ye gideceğiz. Jansİ’den trenle gidiş.

5 EKİM
GÜN 10. DELHİ
Delhi’ye varışta saat 09.30’da otele transfer. Serbest gün. Alışveriş keyfi. Otelde geceleme.

6 EKİM
GÜN 11.  Delhi / İstanbul (Uçuş)
Otelde kahvaltı. Kahvaltıdan sonra İstanbul’a dönüş için havaalanına transfer.
 
Büyük Hint Çölü’nün tam ortasında bulunan renkli şehirlerin olağandışı renkli kaleydoskopunu bulacaksınız!
Kendinizi gerçekten muhteşem yerlerde bulacaksınız – Maharaj’ın muhteşem sarayları ve konakları!
Amber Fort etrafında seyahat ederken bir fil üzerinde oturan gerçek bir Hint Raj gibi hissedebilirsiniz!
Ve en önemlisi, bir Hint sarisi gibi gökkuşağının tüm renkleri ile ışıldayan Ruhunuzun sırlarına yaklaşırsınız.
 
Tur ücretini 0544 710 18 88 telefon numarasından öğrenebilirsiniz.
 
ÜCRETE DAHİL :
 
OTELLER iki kişilik oda’da, kahvaltı
Tüm yoga dersleri (günde bir kez)
Organizasyon
 
SEYAHAT
jeep’le Amber Fort, Jaipur
Tüm otobüs transferleri, tren
Tüm vergiler, paralı yollar
 
REHBER HİZMETLERİ
Tüm seyahatımız boyunca rusça konuşan rehberimiz. (Türkçe çeviri benim tarafımdan yapılacaktır)

TRANSPORT
Havalimanından otele transfer
Tüm seyahat boyunca klimalı otobüs, programın gezilerinde
5 kişi toplandığında (8 kişilik) AC Tempo seyahat
10 + kişi toplandığında (12 kişilik) AC Tempo seyahat
 
EK ÜCRET : (Tur fiyatına dahil olmayan)
Choky Dhani köyü 75 $
 
Kişiser harcamalar ve giderler – bahşişler, çamaşırhane, içecekler, öğle ve akşam yemekleri, telefon görüşmeleri, giysiler vs. Tüm seyahatımız boyunca yemek masrafları yaklaşık 100-150 $ civarındadır (kişisel tercihlerinize göre değişir)
İstanbul – Delhi, Delhi – İstanbul uçak bileti
Vize (Tüm tur katılımcıları vizesini kendileri bağımsız olarak alacaktır).

Buluşma ve ön kayıt Temmuz sonunda. Ön kayıt için  600$ tüm otel rezervasyonları ve tren bileti için ön ödeme yapılması gerekiyor. Kalan tur ücreti üçüştan önce ödenebilir.
 
UÇUŞ BİLETİNİ TEMMUZ AYINDA ALIYORUZ!
 
Yanınıza alınması gerekenleri burdan okuyabilirsiniz :
https://aymansozakbayeva.wordpress.com/2014/11/22/hindistana-gidiyorum-yanima-ne-almaliyim/
Her zaman seyahat edeceğimiz için Hindistan’da farklı durumlarla karşılaşabiliriz. Programda ufak değişiklikler olabilir.
 
Kayıt için : 0544 710 18 88 telefon numarasından ulaşabilirsiniz
e-mail: ayman888@mail.ru
 
Önceki gezimizden kareler:
https://www.facebook.com/pg/aymansozakbaeyva/photos/?tab=album&album_id=2175565419344786

Hевероятная Индия, имя, данное Индии, так как каждая вещь здесь невероятная: люди, культура, искусство, памятники архитектуры, благодаря невероятному качеству искусства и культуры, сохраненному индийскими людьми. Излишне будет сказать, что вышеупомянутые города имеют свою особую историю и эпическую славу.  После увлекательного путешествия по данной программе, Вы получите незабываемые впечатления от истинной красоты Индии. 

Эта захватывающая программа позволит Вам увидеть все самое лучшее Северной Индии. От могольской грандиозности в Старом Дели до британской утонченности в Новом Дели, Дели представляет собой объединение различных культур, которые он впитал во времена великих правителей на протяжении нескольких веков. Джайпур воскрешает времена Раджпутов, которые  вели блистательный образ жизни в своих великолепных дворцах. Покровительство над искусством, ремеслами и музыкой они сделали своим основным занятием и средневековые понятия о рыцарстве и мужестве они воплотили в своих памятниках, таких как форты, дворцы, традиции и легенды. Агра – это город известного Тадж Махала, который увековечил любовь Императора Шах Джахана к своей королеве.

По прибытии встреча и приветствие представителем нашей компании с дальнейшим трансфером в ваш отель. После завтрака начало экскурсии по Старому и Новому Дели.  

Полную программу тура вам выдадут ближе к дате.

Программа:
Золотой треугольник (Дели-Агра-Джайпур) + Джанси + Орчха + Кхаджурахо

✅️ В стоимость включено:

  1. 3* или 4* отели с завтракам ✔️
  2. Все занятия по йоге ✔️
  3. Транспорт с кондиционером по всему маршруту тура ✔️
  4. Трансферы с русскоговорящие представителем Аэропорт – отель – Аэропорт ✔️
  5. Встреча, сопровождение по прибытии/ отправлении представителем
  6. Доставка из аэропорта в отель и обратно.
  7. Перемещение, посещение достопримечательностей, экскурсии по  программе.
  8. Предоставление транспорта с кондиционером.
  9. 2 ночные поезда ( Джанси – Дели ) ✔️
  10. 1 поезд Агра – Джанси ✔️
  11. Русскоговорящий гид по всему маршруту ✔️
  12. Все налоги ✔️
  13. Организация ✔️

❌️ Не включено :

  1. Виза
  2. Авиа билет Стамбул-Дели, Дели-Стамбул
  3. Обед и ужины в Индии
  4. Личныe расходы (чаевые гиду, водителю, официантам; прачечная, напитки, телефонные переговоры, одежда)
  5. Вход в некоторые музеи
  6. Любые другие расходы, которые не содержатся в пункте ВКЛЮЧЕНО.

Предварительная запись и оплата по телефону: 0544 710 18 88

Yorum bırakın